Lasten ja nuorten liikunta

LASTEN LIIKUNTAHUOM! Syksyn ilmoittautuminen on voimassa myös kevätkauden. Ryhmä muodostuu, mikäli tulee minimimäärä (10/15 henk.) osallistujia. Pyrimme järjestämään kaikille halukkaille paikan, joten varaamme oikeuden muokata ryhmiä, jotta ryhmiin tulee tasaisesti osallistujia.Vanhat osallistujat ovat etusijalla paikkoja jaettaessa, muutoin paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ryhmiä ei pidetä loma-aikoina, eikä juhlapyhien aattoina

 • talvilomalla, vko 8, 20.2.-26.2.2017
 • kunnallisvaalien aikaan 8.-9.4.2017
 • pääsiäisenä 13.-17.4.2017
 • vappuna 30.4.-1.5.

22.5.2017 vietetään lasten liikunnan yhteinen kevätjuhla (maanantai-ilta).

Ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä ryhmän ilmoittautumislomake. Lomakkeet löydät vierestä oikealta. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään yhteystietoja, jotta mahdolliset peruutukset ja kerhovahvistukset voidaan lähettää e-maililla. Lähetämme vahvistuspostissa maksutiedot. Syyskauden ilmoittautumisesi on voimassa myös kevätkaudella. Jos haluat peruuttaa osallistumisesi täytä peruutuslomake

TEMPPUKERHOT

 • Kevät 2017 ajalla 9.1.-15.5.
 • Maanantaisin Sakarinmäen peruskoulun liikuntasalissa
 • Kevätkausi maksaa 90 euroa. Sisältää jäsenmaksun 5 €.

Lasten temppukerhossa liikutaan ohjatusti ja monipuolisesti perusliikuntataitoja kehittäen, leikkimielisyyttä unohtamatta. Lapset oppivat kerhossa pelien, temppujen ja leikin kautta liikunnallisuutta ja ketteryyttä. Teemme joka kerta leikkien ja temppuradan muodossa harjoitteita ja jokaiseen leikkiin ja temppurataan on liitetty tuo painopiste. Tunnit on suunniteltu ikäryhmä ja herkkyyskausi huomioiden. Mukaan lapset tarvitsevat sisäliikuntaan sopivat vaatteet, paljaat jalat sekä vesipullon. Kerho soveltuu sekä tytöille että pojille. Ikärajat ovat ohjeelliset. Näillä tunneilla hauskuus on taattu ja vauhtia ei puutu!

Valmentajina ovat Terhi Nyberg ja Sini Mantila ja apuohjaajina Elias Mäkinen ja Venla Tuuli. Sini ja Terhi ovat koulutukseltaan liikunnanohjaajia ja heillä on pitkällinen kokemus lasten ohjaamisesta ja valmentamisesta Voimisteluseura Helsingissä (VSH) ja Fliku-82:ssa.

Tenavaklubi 3-4 vuotiaat

Tenava 1: klo 17.15-18.00 * (1 paikka vapaana)

Tenava 2: klo 18.05-18.50 (1 paikka vapaana)

Liikunnallisten perustaitojen harjoittelua leikinomaisesti vauhdikkailla temppuradoilla ja hurjilla mielikuvitus seikkailuilla viikoittain vaihtuvan teeman mukaisesti.

* Alle 3-vuotiaat voivat osallistua Tenava 1 tunnille (klo 17.15-18.00) yhdessä huoltajan kanssa, huoltajan toimiessa lapsen apuna ryhmässä.

Trikkiklubi 5-6 vuotiaat

Trikki 1: klo 17.15-18.00 (1 paikka vapaana)

Trikki 2: klo 18.05-18.50 (Täynnä)

Liikunnallisten perustaitojen harjoittelua vauhdikkailla temppuradoilla erilaisia trikkejä ja liikkeitä tehden, viikoittain vaihtuvan teeman mukaisesti. Liikumme tunnilla erilaisia alustoja ja pintoja käyttäen.

Parkour-ÖssiGym, yli 6 vuotiaat (koululaiset)

klo 19.00-19.45 (2 paikkaa vapaana)

Parkour-ÖssiGym on sekoitus telinevoimistelua, parkouria, volttikoulua, käsinseisontakoulua ja akrobatiaa. Tunnilla tehdään ratojen muodossa erilaisia trikkejä ja parkourliikkeita ja harjoitellaan erilaisia temppuja, kuten kuperkeikkoja, käsinseisontaa, voltteja, seinäjuoksua, kieppejä, kärrynpyöriä, monkey-hyppyjä – kukin omalla tasollaan. Monipuoliset liikuntatunnit kehittävät kestävyyttä, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Vauhdikasta tekemistä kouluikäisille!

ilmoittaudu tästä temppukerhoihin.

SIRKUSKOULU

3.-6. luokkalaiset (edistyneet) klo 17-18.15 (1 paikka vapaana)

1.-2. luokkalaiset (alkeet) klo 18.15-19.30 (6 paikkaa vapaana)

 • Kevät ajalla 10.1.-16.5.
 • Tiistaisin Sakarinmäen peruskoulun liikuntasalissa
 • Syyskauden hinta on 110 €. Sisältää jäsenmaksun 5 €.

Sirkuskoulu on tarkoitettu kaikille akrobatiasta ja sirkuksesta kiinnostuneille koululaisille. Tunneilla edetään oppilaiden tason mukaisesti ja pikkuhiljaa syvennytään kohti edistyneempää akrobatiaa. Tunneilla harjoitellaan akrobatiaa monipuolisesti: perusakrobatian lisäksi esimerkiksi pariakrobatiaa ja pyramideja. Tämän lisäksi tunneilla on erikoistunteja, joissa tutustutaan muihin sirkuslajeihin, kuten tasapaino- ja välinelajeihin. Opetukseen sisältyy ikäryhmän mukaan ryhmähenkeä nostattavia, leikkimieltä innoittavia pelejä ja leikkejä.

Mukaan tarvitsee sisäliikuntavaatteet (kenkiä ei tarvita) sekä juomapullon. Ohjaajana ”Seikku” Senja-Riitta Högel. Seikku on harrastanut sirkusta 6-vuotiaasta alkaen ja ohjannut sirkuskoululaisia Pukinmäen sirkuskoulussa. Apuohjaajana ryhmässä on Elisa Westerlund.

Ilmoittautuminen sirkuskouluun http://www.ostersundominsisu.fi/sirkuskoulu

LASTEN TANSSITUNNIT

 • Kevät 2017 ajalla 13.1.-19.5.
 • Perjantaisin Sakarinmäen peruskoulun peilisalissa.
 • Opettaja Jaana Schorin.
 • Kevätkauden hinta on 85 €, Showdance 90 €. Sisältää jäsenmaksun 5 €.

Satubaletti 3-4 vuotiaat klo 16.45-17.30 (1 paikka vapaana)

Alkeisbaletti, 5-7 vuotiaat, klo 17.30-18.15 (TÄYNNÄ)

ShowDance, koululaiset klo 18.15-19.15

Alkeisbaletti klo 17.30-18.15 on täynnä ja ilmoittatumisia on tullut enemmän, kuin pystymme ottamaan tähän ryhmään. Käymme kaikki ilmoittatuneet läpi ja ilmoitamme paikasta. Aiemmin tässä ryhmässä mukana olleet ovat etusijalla paikkoja jaettaessa. Osa saa paikan klo 16.45-17.30 ryhmästä. Pyrimme järjestämään kaikille halukkaille paikan.

Ilmoittatudu tästä lasten tanssiin

Jaana Schorinilla on kymmenien vuosien kokemus lasten ohjaamisesta, mm. Porvoon Tanssiopistossa ja Tanssikeskus Footlightissa. Lisäksi Jaana opettaa Zumbaa. Jaana aloitti tanssiopinnot äitinsä Ritva Kuusisen balettitunneilla jo 4-vuotiaana. Jaana tanssi vapaaoppilaana Helsingin Tanssiopistossa ja on ollut Suomen Tanssitaiteilijain liiton ammattijäsen vuodesta 1984. Tanssijana hän on toiminut Tanssiteatteri Rollossa useissa produktioissa, Svenska Teaternissa sekä tanssijana Helsingin Kaupunginteatterissa. Solistitanssijana Jaana toimi Tampereen Teatterissa musikaalissa Evita sekä tanssijana Big Bad Girls showryhmässä.

Satubaletti 3-4 v.

Satubaletissa voi olla prinsessa, hirmuinen merirosvo, pieni hiiri tai puhdasta liikettä taitava tanssija. Tunnilla opetellaan perusaskelia, baletin ja nykytanssin alkeita. Lapset opettelevat toimimaan itsenäisesti, parin kanssa ja ryhmässä. Ennen kaikkea liikutaan villisti ja varovasti, hurjasti tai huolettomasti ja pidetään hauskaa tanssimalla kavereiden kanssa. Liikunnan riemu syntyy uusien ja jännittävien elämysten kokemisesta. Leikki liikuttaa lasta. Ryhmässä tanssija harjoittelee ohjeiden ja neuvojen kuuntelemista ja toimimista niiden mukaan. Hän ymmärtää tietoisesti ja matkimalla ja huomaa harjoittelun olevan palkitsevaa. Yksi tanssin peruselementti on tilan käyttö: tilan antaminen ja ottaminen. Liikkeellä on suunta, muoto, koko, voima ja kesto. Opetellaan myös olemaan paikoillaan, liikkumatta, tekemään asento. Musiikki antaa liikkeelle ja tanssille keston ja nopeuden. Rytmi löytyy sekä liikkeestä, että musiikista, niiden yhteistyöstä.

Esibaletti, baletti alkeet 5-7 vuotiaat (viskarit, eskarit ja koululaiset)

Klassinen baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Sen tunnusmerkkejä ovat pyrkimys keveyden ja painottomuuden illuusioon. Tunnilla harjoitetaan baletin perusliikkeitä tankotyöskentelyn avulla. Vartalon ja käsien oikeaa asentoa, jalkatekniikkaa, aukikiertoa, lihasvoimaa ja notkeutta. Tämän jälkeen siirrytään keskilattialle, jossa ei ole tankoa tukena. Tällöin keskitytään liikkeiden avulla tasapainon harjoittamiseen. Keskilattialla harjoitellaan myös hyppyjä. Lisäksi opetellaan rytmin hahmottamista ja musikaalista liikkeen suorittamista. Kaikki harjoitteet suoritetaan ikäkaudelle sopivassa muodossa unohtamatta tanssin luovuutta ja iloa!

Showtanssi (ent. Dancemix), koululaiset, 1-6-luokkalaiset

Showtunnit ovat vauhdikkaita ja monipuolisia tanssitunteja. Showtanssi sisältää aineksia muun muassa street-, disco-, jazz- ja latinalaisista tansseista.

Musiikkina yleensä soi uusimmat radiohitit. Showtanssitunneilla lämmitellään kunnolla ennen kuin mennään teknisempään osioon. Sitten käydään läpi lihaskuntoa ja venytellään. Lattian poikki tehdään erilaisia hyppyjä ja liikkuvia askelsarjoja, jonka jälkeen keskitytään koreografian harjoitteluun.

KOULULAISTEN EASYSPORT LIIKUNTAKERHOT

Linkki tietoihin

Linkki ilmoittautumiseen